Zivatarok

2024.05.24. 10:19

Úszik Eger: pénteken is hatalmas esőre ébredtünk

A Kistályai útra még kisgépeket is küldtek. Úszik a város.

Molnár Helga

Ismét nyakunkba szakadt az eső, immár sokadik napja szakad az eső kisebb-nagyobb szünetekkel. Így zárult a csütörtök is, az eső nyomán rengeteg sár zúdult az úttestre Egerben, a Kistályai úton. A balesetek megelőzése végett az utat is le kellett zárni egy időre, amíg gépekkel megtisztították az utat. Erről készített videót az Agria Tv.

Pénteken is hasonlóan csapadékos napra ébredtünk Egerben.

Erről készült több olvasói videó is.

A HungaroMet előrejelzése szerint a zártabb felhőzet és összefüggőbb csapadékzóna szakadozva észak, északkelet felé vonul. Ugyanakkor mögötte erőteljessé válhat a gomolyfelhő-képződés, és újabb hullámban alakulhatnak ki záporok, akár felhőszakadással kísért zivatarok, elsősorban északkeleten heves zivatar sem kizárt. Legalább néhány órára azonban így is szinte mindenhol kisüt a nap. A légmozgás csak záporok, zivatarok környezetében lehet erős, viharos. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 27 fok között valószínű, de a tartósabban csapadékos tájakon ennél hűvösebb lehet az idő. Késő estére 13 és 19 fok közé hűl le a levegő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában