Jegyzet

2024.05.22. 08:00

Megcsinálták

Véghez akarták vinni a lehetetlent.

Hornyák Réka

Egész szombaton a párom és az egyik barátunk volt középpontban, hiszen kiállítottak egy autót, amivel mindenkit megleptek. Egy több mint negyvenéves BMW-t tettek közszemlére, ami az elmúlt 9 évben egy kertben állt, sőt, a kiállítás előtt egy héttel még be sem indult. A fiúknak meg kellett oldaniuk az üzemanyag-ellátást – mert az autó tankja javítás alatt van –, a hűtőrendszer működését, és biztosítaniuk kellett az autó mozgóképességét. 

Kevés idő állt rendelkezésre a sok munkához, de mindenképp véghez akarták vinni a lehetetlent. A kiállításon való részvételt nagyjából egy héttel a rendezvény előtt barátom édesapja vetette fel, mondván, hogy az autó ritkaságnak számít, és biztosan sokakat érdekelne. Először még csak viccből mondta, de mire két mondatot beszéltek az ötletről, már mindenki tudta, hogy az autó ki lesz állítva, kerüljön az bármibe. Minden nap foglalkoztak az autóval, és egy kis segítséget leszámítva, minden fennálló problémát ketten oldottak meg, saját kezűleg. Az autó végül csütörtökön este, nem egészen két nappal a kiállítás előtt mozdult meg először, ami hihetetlen élmény volt. 

Hatalmas előrelépést tett pár nap leforgása alatt a két fiú, és kitartó munkájuknak pozitív eredménye lett, hiszen mindenki az autó csodájára járt. A legnagyobb boldogságot viszont a gyermekek adták vissza, akik fülig érő szájjal és csillogó szemekkel másztak be és néztek körül a szétdőltnek látszó autóban, amiben még első ülések sem voltak. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában