Elismerés

2024.05.27. 13:55

Vármegyei önkormányzati díjakat adtak át + fotók, videó

Sportolókat, vállalkozókat, civil szervezeteket, önkormányzatokat és szociális szakembereket is elismertek.

Tóth Balázs

A Megyeháza Barkóczy-termében adták át a tavalyi év embereinek járó megyei díjakat. A 2023. évi Év Heves Vármegye Nagykövete díjakat Holló Erzsébet, a gyöngyösi Cantus Corvinus énekkar vezetője, Gál Tibor borász és Márkus Norbert, a hatvani roncsderbit szervező Újszerű Technikai Sportok Egyesülete elnöke, valamint Farkas Gábor, a Hungarocopter készítője kapták meg. A Heves Vármegye Sportolója díjat egyéni kategóriában Balázs Ervin hatvani taekwondo világbajnok, fogyatékosok sportja kategóriában a Vakok és Gyengénlátók Sport Egyesülete csörgőlabda csapata, csapat kategóriában az Egri Városi Sportiskola serdülő birkózócsapata vehette át.

Megyei önkormányzati díjakat adtak át
Megyei önkormányzati díjakat adtak át
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A 2024. évi Heves Vármegyei Családokért díjat Kecsőné Vitkovics Enikő, a Verpeléti Gondozási Központ vezetője, Szabó Katalin, az egri Belvárosi Gondozási Központ intézményvezetője, Ludas Önkormányzata, valamint az Egri Lions Klub érdemelték ki. A 2024. évi Telekessy István Területfejlesztési díjat a Graefl Major, a Hevestherm Kft. Habóczki József mezőgazdasági vállalkozó és posztumusz Valyon László, Ivád korábbi polgármestere kapták meg.

A 2024. évi Heves Vármegyei Klímabarát díjat Domoszló Önkormányzata, a Szénrégió Bizottság Titkársága és a PEVIK kft. érdemelték ki.

Gál Tibor meg volt hatódva, mint mondta, nem szokott ilyen típusú díjakat kapni.

- Az a munkásság, amit apám 30 éve elkezdett, hogy a prémium kategóriában igyekszem elképzelni, nem csak a saját borászatunkat, hanem a borvidéket is, úgy tűnik felkelti az emberek érdeklődését. Örülök, hogy ebben a megyében és városban gazdálkodhatok, Eger az egyik legkülönlegesebb borvidék a világon. A vármegye címerében a kétféle szőlőt tartja a gólya is, ez szimbólum, a szőlő- és borkultúráé, amellyel foglalkozok. Nap mint nap azzal foglalkozunk, hogy a város és a borvidék hírét öregbítsük, olyan célt szolgálnak a magas minőségű borok, több rendezvényt szervezünk, a város borászatai magas minőségben dolgoznak és több százezer emberrel kóstoltatják a borokat, ezzel öregbítik nem csak a borkultúra, hanem az itteni kultúra hírnevét – mondta Gál Tibor.

Nagy Ádám, az Egri Lions Klub elnöke megköszönte az elismerést az öt éves klub nevében. Kifejtette, igyekeznek olyan célokat megvalósítani projektjeikkel, amelyek a családok helyzetét segíti, akár hátrányos körülmények közt élnek, vagy hátrányos helyzetű gyereket nevelnek. Kirándulást szervezünk, karácsonyfát, ajándékot adunk – sorolta Nagy Ádám. Elmondta, jelenleg 15-en vannak, az elmúlt években több száz családdal voltak kapcsolatban az intézményeken keresztül, bízik benne, hogy folytatják is. Bárkit szívesen látnak soraikban, aki a szabadidejéből áldoz arra, hogy próbálja mozdítani a világ fogaskerekét.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában