Elköteleződés

2024.05.11. 21:13

Parádon egyre népszerűbb ez a közösség

Parádon egyre népszerűbb a családok pártján álló politikai közösséghez, a Kereszténydemokrata Néppárthoz tartozni. A taglétszám mára eléri hetvenet.

Barta Katalin

Parádon egyre népszerűbb a családok pártján álló politikai közösséghez, a Kereszténydemokrata Néppárthoz tartozni. Szakács Zalán a KDNP Parádi csoportelnöke arról tájékoztatta portálunkat, sikerük titka, hogy a helyi szervezetben adnak a családok véleményére és nagyra becsülik őket. A parádi KDNP-s közösség a megalakulása óta eltelt négy és fél év alatt megtöbbszörözte a tagjainak a számát, s ma már a taglétszám 70 fő feletti.

A mátrai kétezer lakosú településen az összetartozás igényét jelzi az elköteleződés.

A csoport elnöke elmondta, a falu lakosságának lassan az öt százaléka mára tagja a családok pártján álló politikai közösségnek, ami a megalakulása óta folyamatosan és dinamikusan növekszik. Rendezvényeik után minden alkalommal többen adják be a csatlakozási szándékukat. A tagok sorában minden társadalmi réteg képviselteti magát a 18 évestől a szépkorúig bezárva. 

Nagy hangsúlyt helyeznek a parádiak a roma kisebbség felzárkóztatására, a gondjaik orvoslására, amit az érintettek nagyra értékelnek. Ennek is köszönhető, hogy a kisebbség soraiból is minden korosztály képviselteti magát a tagok között.

Számos sikeres rendezvényen vannak túl. Tavaly őszi rendezvényükön a KDNP országos vezetőinek több tagja képviseltette magát. Ez az alkalom azt célozta meg, hogy a településre irányítsák a kormányzat figyelmét, amely jó visszhanggal zárult.

„Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen” -  zárta gondolatait egy Széchenyi idézettel Szakács Zalán. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában