Várnap

2024.05.17. 09:00

Pünkösd vasárnap ezernyi programmal vár a Siroki Vár

Május 19-én a siroki várnyeregben rendezik meg a Pünkösdi Várnapot. Pünkosd vasárnapján változatos programokkal készülnek a szervezők.

Barta Katalin

A Siroki Várban pünkösd vasárnap délelőtt tíztől estig várnak mindenkit, aki szeretne részt venni egy különleges, látványos programsorozatban. Délelőtt az Aranykard Egyesület sárkánydobosainak előadásán, a Mátrai Farkasok Egyesület harci bemutatóján vehetünk részt. Fél egytől zoknicsatát szerveznek a gyerekeknek, egytől a Lovas Betyárok Egyesület tart bemutatót, illetve lovaglási lehetőséget biztosít. Délután Farkas Emese és Töreky Bori zenés műsorát tekinthetik meg, délután kettőtől pedig a Bab Társulat óriás bábos produkciója következik. Lesz interaktív szablyacsata, délután fél négytől pedig a Kurul dobosok  fokozzák a hangulatot.

HMM_0134
A siroki várban pünkösdkor is rengeteg program várja a látogatókat
A siroki várban pünkösdkor is rengeteg program várja a látogatókat
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A gyerekek egész nap kézműves foglalkozásokon, arcfestésen, íjászkodáson, játékos vetélkedőkön vehetnek részt. A Nyírjes Nyugdíjas Klub tagjai nap közben palóc krumplis étkeket kínálnak, de csurdítani is lehet a szabadban. 

Az esti program a sportpályán zajlik majd. Itt este hét órától a Beatbox Színház Jamallal szórakoztatja a közönséget, fél kilenctől pedig szabadtéri mozivetítésre várnak mindenkit.  

Nem csak Sirokban, egész Heves vármegyében színes programok várják az érdeklődőket.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában