Zsaru más szerepben

2024.05.17. 17:48

Templomban is szolgál a körzeti megbízott

Rendőrként és akolitusként is szolgálja a lakosokat a nagyvisnyó-szilvásváradi körzeti megbízott, Gyárfás Gergely. A főtörzsőrmester diakónusnak is készül.

Gyárfás Gergely

Forrás: police.hu

Gyárfás Gergely főtörzsőrmester Szilvásvárad-Nagyvisnyó körzeti megbízottjáról ír a Zsaru Magazin. A rendőr nem csupán a környező települések rendjére vigyáz, hitéleti kérdésekben is támaszkodhatnak rá azok, akik tanácsot kérnek tőle, hiszen világi szolgálata mellett egyházi feladatokat is ellát a bélapátfalvai járásban.

A főtörzsőrmester egyenruhában, rendőrként 16 éve szolgálja és védi közösségét, egyházi szolgálóként pedig 2020 óta viseli szívén a hívek lelki üdvét, jelenleg akolitusként, azaz világi kisegítőként. A szertartások során felmerülő liturgikus feladatok mellett, ha kell, ételt oszt, jegyesoktatást szervez.

Gyárfás Gergely a Zsaru Magazinnak elmondta, nyolc éve fordult a hit felé mélyebben, 2020-ban le is szerelt, hogy pap lehessen, de egy év szeminárium után inkább hitoktató lett. Egerben előbb lektorrá avatták, majd akolitus lett, jelenleg pedig diakónusi felszentelésére készül, miközben a rendőrség kötelékében szolgál.

Szerinte az egyházi és a rendőri szolgálat sokban hasonlít egymásra. Mindkettő ad egy tartást az embernek, hiszen mindkét hivatás a segítségnyújtást helyezi előtérbe, egyaránt a jó útra terel a maga módján. A rendőrség munkája nem a büntetésről, bírságolásról szól, hanem arról, hogy a teljes értékű, tisztességes élet felé vezesse az embereket. A vallás nem használ erőszakot, de ott is megjelennek az embert formáló, intő jelek, mint például egy betegség, amit tekinthetünk egyfajta isteni bírságnak is, vélekedik a főtörzsőrmester.

A körzeti megbízott, aki szabad idejében szívesen kerékpározik, gitározik és zenét hallgat, mindenkinek szívből ajánlja, igyekezzenek saját magukban megtalálni a boldogságot, ne kössék tárgyakhoz, azt keressék, amiért minden nap hálásak és köszönetet tudnak mondani.

Szerinte a rendőrségen belül szükség van tábori lelkészekre és imaszobákra, elősegítve az állomány lelki boldogságát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában