Megemelkedett

2024.06.10. 15:30

Vicuska és Gergő is az áradó Eger-patak elől szalad

A nagy esőzések Hevesben is sok problémát okoznak. Egerben is úgy megemelkedett a patak vízszintje, hogy sokan a csodájára járnak.

Hornyák Réka

Az elmúlt napok nagy esőzései miatt az Eger-patak vízszintje is igencsak megemelkedett. A Dobó térnél húzódó bicikli út, ami a patak partján van, már teljes mértékben víz alá került. Jelenleg a Végvári Vitézek terénél, azon a lépcsőn is emelkedik felfelé az áradó Eger-patak vize, ahová az Egri csillagok regény szereplőinek, Vicuskának és Gergőnek a szobra került. 

Az áradó Eger-patak elől menekül Vicuska és Gergő
Az áradó Eger-patak elől menekül Vicuska és Gergő
Forrás:  Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Mint ahogy már korábban megírtuk, a HungaroMet Heves vármegye minden járására riasztást adott ki zivatarok miatt. A délután folyamán többfelé alakulhatnak ki zivatarok, felhőszakadás és jégeső is várható. 

A hétfő hajnal is több káreseményt hozott, mint megírtuk, vármegyénk tűzoltói több mint húsz alkalommal avatkoztak be, letört ágakhoz, kidőlt fákhoz hívták őket segítségül. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában