heves megye

2017.08.19. 13:28

Augusztus 20-án is első a biztonság

Államalapító Szent István ünnepén megyeszerte hét olyan tűzijátékot terveznek, amelyeknek megtartása engedélyhez kötött.

A megyei katasztrófavédelem valamennyi ilyen esetben részt vett az engedélyezési eljárásban. A tűzoltók nemcsak a rendezvények előzetes tervét, hanem a rakéták, telepek és bombák biztonságos telepítését, a biztonsági távolság betartását és a menekülési útvonalakat is ellenőrzik.

Augusztus 19-én Füzesabonyban és Felsőtárkányban, augusztus 20-án pedig a napi ünnepségsorozat részeként Egerben, Hatvanban, Mikófalván és Recsken, majd augusztus 26-án Lőrinciben indítanak látványos tűzijátékot.

Egerben idén is a Várból fogják indítani a pirotechnikai elemeket, a helyszínen lesz egy tűzoltó gépjármű is a tűzijáték ideje alatt, annak érdekében, hogy az érdeklődők biztonságosan szórakozhassanak, továbbá hogy a tűzijáték környezetében lévő műemlék jellegű épületek védelme biztosított legyen. Füzesabonyban, Lőrinciben is jelen lesznek a tűzoltók a tűzijátékok helyszínein, hogy az érdeklődők nagyobb biztonságban élvezhessék a látványt.

A katasztrófavédelem szakemberei, mint tűzvédelmi szakhatóság már valamennyi tervezett tűzijáték helyszínt előzetesen bejárták, mely során ellenőrizték a felelős pirotechnikus által benyújtott helyszínrajzban foglalt adatok pontosságát. Ezen túl vizsgálták többek között azt is, hogy a pirotechnikai termékek felhasználási helye körüli védőterületen belül van-e olyan veszélyforrás, ami kiemelt figyelmet igényel (például: éghető tetőhéjazat, elszáradt növényzet, menekülést akadályozó tényezők).

A katasztrófavédelem arra kér mindenkit, hogy mielőtt elindulna az ünnepi rendezvényekre, kisérje figyelemmel az érvényben lévő esetleges meteorológiai riasztásokat, a rendezvényen pedig minden esetben tartsa be a szervezők és a hatóságok utasításait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában