eger

2018.01.23. 19:40

Felélénkítenék a hazai könnyűzenét

Életpályamodell kidolgozását is tervezik a muzsikusoknak.

Berecz R.

A hazai ­könnyűzene felpezsdítése, a szereplők egymásra találása érdekében szerveznek ­konferenciát február­ 7-én a megyeszékhelyen. Rázsi Botond az eseményt  beharangozó ­keddi sajtótájékoztatón ­elmondta, helyi és országos program egymásra találása lesz a rendezvény, hiszen a városban már évek óta működik az ­Egri Ifjúsági Zenei Program.

Az alpolgármester felidézte, már korábban felmerült az igény, hogy az ­eddigi eredményeket egy ­konferencia keretében foglalják össze helyi szinten. Mikor azonban Egerbe érkezett a Hangszert a kézbe program, annak szervezői úgy vélték, Eger e téren végzett példaértékű munkája minta lehet más városoknak is.

Bajnai Zsolt, a ­Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Programjának kollégiumvezetője arról szólt, a ­konferencia célja, hogy más városok is megismerhessék a könnyűzenét érintő pályázati lehetőségeket, s ezeken a helyeken is megvalósulhasson egy egrihez hasonló program.

Kifejtette, életpályamodell kidolgozását tervezik, forrást biztosítva a zenészek színpadra lépéséhez, zenei klip elkészítéséhez kétmillió forint értékben, helyi koncertek megszervezéséhez, később pedig akár nemzetközi fellépésekhez. Úgy véli, hazánk le van maradva a könnyűzenében, ezért fontos volt, hogy a fiatalok hangszerekkel ismerkedjenek, megteremtve bennük a zenei iránti igényt. Így egyre több tudatos zenei vásárló jöhet létre, pluszforrást bevonva az ágazatba.

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában