bükk

2018.06.16. 14:50

Friss! Visszatérhetett a fél országot bejáró medve – Videóval

A medvét a szlovák-magyar határ közelében engedték szabadon szerda éjszaka, távol a lakott területektől. Most ismét visszalátogatott Magyarországra?

Heol

Fotó: Bükki Nemzeti Park Igazgatósága/Facebook

Az állat május végén először Nógrád megyében bukkant fel, majd dél felé tartva Abony, Kocsér, Tiszaalpár térségében figyelték meg. Miután Tömörkénynél és Dóc közelében is látták, pénteken éjfél előtt a Csongrád megyei Sándorfalva közelében fogták be, azt követően, hogy az igazgató altató lövedékkel elkábította.

A medve barangolását széles körű szakmai összefogás kísérte az elmúlt napokban

Szombaton reggel számoltunk be arról: szabadon engedése előtt a Bükki és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei egyedi azonosításra alkalmas eszközökkel látták el az állatot. Ezek közül az egyik egy nyomkövető nyakörv volt, amitől az állat már sikeresen meg is szabadult.

Szombaton a Keresztúri Krónika közösségi oldalán arról tájékoztatta a lakosságot: a települési térfigyelő kamerarendszeren jól kivehető, hogy egy nagytestű medve szaladt át a főtéren, a takarékszövetkezet felől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában