eger

2017.10.20. 09:59

Ma nem érdemes kint tartózkodni: kifogásolt Eger levegőminősége

Az érzékeny és beteg emberek lehetőleg kevesebbet tartózkodjanak a szabadban és kerüljék a megerőltető testmozgást.

Értékelte a megyeszékhely aktuális levegőegészségügyi helyzetét az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) Levegőhigiénés Osztálya. A pénteken megjelent adatok nem túl biztatók, ugyanis az eredmények szerint Egerben domináns légszennyező anyagként a PM10 jelen van, ami a levegőben lebegő szilárd és folyékony részecskéket jelenti.

Megtudtuk: Magyarországon ezzel kapcsolatban a „szálló por” elnevezés terjedt el. A PM10 a 10 mikrométernél kisebb átmérőjű részecskék elnevezésére szolgál. Erről további részleteket itt olvashatnak.

Az OKI vizsgálatának péntekre vonatkozó adataiból az is kiderül, a mai nap nagy hatással lehet elsősorban a keringési, légzőszervi betegségben szenvedő, főleg időskorúak, a légszennyezettségre érzékeny emberekre. Ők ma sűrűbben tapasztalhatnak köhögést, enyhe légzési tüneteket, és az idősek, a légzőszervi betegségben szenvedők panaszai kis mértékben erősödhetnek.

Azt tanácsolják, az érzékeny és beteg emberek lehetőleg kevesebbet tartózkodjanak a szabadban, és kerüljék a megerőltető testmozgást. További részletek itt olvashatóak.

HEOL

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában