KÖMLŐ

2017.08.17. 15:01

Falunap, fesztivál, emlékmű avatása

Eseménydúsan telt az előző hétvége a településen. Szombaton rendezték meg ugyanis immár harmadik alkalommal a Túrós Ételek Fesztiválját.

SZ. E.

A különleges megméretésre végül tizenhét csapat adta le a nevezését. Nemcsak süteményeket sütöttek a résztvevők, hanem főételek is készültek, például az érdekes elnevezésű étek, a marhapörkölt-alagút túrós csuszával.

Kitelepült továbbá a helyszínre Európa egyik legnagyobb vidámparkja is, ahol egészen estig szórakozhattak a fiatalok. A községi önkormányzat sátránál több mint ezer adag gulyáslevest főztek a helybeli önkéntes szakácsok, s mindennek szétosztása után jó ebédhez szólt a nóta Báder Ernővel és Bokor János nótaénekessel. Este Lejláé, majd pedig Kuno Márióé volt a színpad.

Elkészült a kömlői 1956-os emlékmű is Fotó: Szomszéd Eszter

Vasárnap sem állt meg az élet a faluban, hiszen kora délután felavatták a település 1956-os forradalmi emlékművét. Ezt követően augusztus 20-i ünnepség kezdődött a közmunkaprogram segítségével frissen felújított művelődési házban. Kitüntetéseket is átadtak: díszpolgári címet kapott Vitkóczi Róza egykori óvodavezető, Kömlőért díjat vehetett át Cseh Józsefné, a szociális intézet volt vezetője, míg a kiemelkedő közigazgatási munkájáért külön elismerésben részesült Antal Józsefné jegyzőhelyettes, emellett posztumusz kitüntetésben részesítették még Turó László futballistát.

SZ. E.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában