eger

2018.04.26. 16:15

Közös jegy, gyakornoki program is lesz

Két együttműködési megállapodást is kötött az Eszterházy Károly Egyetem, s ezek mind a városi intézményekkel való szorosabb együttműködésüket célozzák.

Berecz R.

A képzőhely sajtótájékoztatóján dr. Pajtókné dr. Tari Ilona rektorhelyettes elmondta, munkájuk az egyetemen nem öncélú, s képzéseikkel szeretnék kiszolgálni a térség igényeit, emellett szimbiózist kialakítani a várossal. Éppen ezért örülnek annak, hogy ötven, szakirányú képzésben résztvevő hallgatójuknak lesz lehetősége kötelező szakmai gyakorlatát tölteni a Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályán.

Dr. Molnár Márta megyei tisztifőorvos arról szólt, a tanulóknak kiscsoportos foglalkozásokat tartanak majd, emellett a hivatal munkájába is betekinthetnek. Az intézmények között régóta jó az együttműködés, ezt erősítette új megállapodásuk is. Révész László, a Sporttudományi Intézet igazgatóhelyettese úgy vélte, nagyon fontos gyakorlati kompetenciákat szerezhetnek meg ezáltal a hallgatók. Szerinte ez a lépés is a minőségi oktatást segíti elő.

Az ismertetőn elmondták még, megállapodást kötöttek a Dobó István Vármúzeummal is, közös látogató-turisztikai programot dolgoztak ki. Berecz Mátyás múzeumigazgató úgy fogalmazott, közös jegykonstrukciót hoztak létre, mellyel a 26 év alatti iskolás csoportok – gyermekek és kísérőik – egy jeggyel látogathatják múzeumot és a Varázstornyot is. Hozzátette, vonzó és kedvező lehetőség lesz az idelátogatóknak.

Murányi Zoltán, a Varázstorony igazgatója elmondta, bár már tíz százalékos látogatói létszám-növekedést tapasztaltak, e megállapodással még vonzóbbá tudják tenni a látványosságot. Szavai szerint bár különböző témákról van szó, mégis jól összeilleszthetőek. E megállapodással pedig még jobban tudják pozicionálni a várost is a kirándulók körében.

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában