EGER, DEBRECEN

2017.07.22. 11:54

Több millió kiadvány készül a diákoknak

Széles portfóliót kínál az Eszterházy Károly Egyetem.

J. H.

 

Ingyen biztosítja az állam a tankönyveket ősztől az 1-9. osztályos tanulóknak – egyebek között erről is szó esett azon a szerdai sajtótájékoztatón, amelyet a cívis­városban tartott az ­Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézete (EKE-OFI). Az eseményen az egyetem rektora, dr. Liptai Kálmán és az OFI főigazgatója, Sipos Imre is részt vett. Kiderült, hogy az idei évben az EKE-OFI folytatta a kísérleti tankönyvek véglegesítő átdolgozását és a teljes ­portfólió megújítását, kiemelt figyelmet szentelve a sajátos nevelési igényű és a nemzetiségi tankönyvekre. Elhangzott: az általuk kínált széles tankönyvi portfólió lefed minden iskolatípust és évfolyamot.

Ígérik: zökkenőmentes lesz az ellátás Fotó: MTI/ Balázs Attila

Megtudtuk: a következő tanévre több mint egymillió diáknak közel 12 ­millió tankönyvet rendeltek meg a köznevelési intézmények. ­Arról is szó esett, hogy a megrendelt kiadványok között több mint nyolc millió EKE-OFI-s tankönyv található. A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. a megrendelt tankönyveket és a fejlesztő eszközöket augusztusban szállítja az intézményekbe.

J. H.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában