Heves megye

2018.03.17. 07:25

Nagy felületű útjavítás kezdődik húsvét után

Bekölcén első ütemben, húsvét után másfél kilométer hosszban újítják föl a Béke utat.

T. B.

A Magyar Közút Nzrt. a fenntartási tevékenysége részeként nagy felületű burkolatjavításokat is végez a számára biztosított költségvetési források erejéig. Ezeket a munkálatokat a kátyúzással már nem fenntartható, legrosszabb állapotú útszakaszokon tervezik megvalósítani. Mint azt a Magyar Közúttól megtudtuk, Heves megyében a 3204-es úton, a tarnabodi elágazó térségétől Heves belterületéig, illetve Bekölce belterületén végeznek idén nagy felületű javításokat, amely a kopóréteg megújításából, valamint padka- és árokrendezésből áll.

Bekölce önkormányzata tavaly harmincmillió forintot kapott belterületi út felújítására, de erről lemondtak, kérve azt, hogy inkább a közútkezelő fenntartásában lévő főutcájukat újítsák föl.

– Első ütemben, húsvét után másfél kilométer hosszban újítják föl a Béke utat, a második szakasz kivitelezése várhatóan nyáron kezdődik, az egész út pedig két kilométer hosszú – mondta Gálné Mátrai Ágnes, Bekölce polgármestere.

Az út külterületi szakaszát egyelőre nem teszik még rendbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában