bekölce

2017.08.13. 16:54

Dorkó János lett Bekölce díszpolgára

Először ítélték oda a kitüntető címet a településen, a Családi napon.

Családi napot rendeztek szombaton Bekölcén sok mozgással, színpadi programokkal és főzőversennyel, melyen végül az Ózdi Táblási Iskola csapata végzett az első helyen. A közös ünnepen adták át Bekölce első díszpolgári címét, amelyet a falu korábbi polgármestere, Dorkó János vehetett át. A nyolcvan esztendős közgazdász tősgyökeres bekölcei, s a borsodnádasdi lemezgyárban dolgozott, amikor 1990-ben először polgármesterré választották.

Dr. Fógel Henrietta jegyző, Dorkó János és Gálné Mátrai Ágnes polgármester Fotó: Tóth Balázs

Tisztségét 2002-ig töltötte be. Gálné Mátrai Ágnes polgármester a díszpolgár méltatásában kiemelte, akkoriban épült ki teljes körűen a közműhálózat a településen, orvosi rendelő, bolt épült. Idézte gróf Széchenyi István szavait, miszerint egy ember annyit ér, amennyi hasznot hajt embertársainak, hazájának, s ezáltal az egész emberiségnek.

Dorkó János megköszönte a kitüntetést, mind a képviselőknek, mind a polgármesternek, mind Bekölce lakóinak, az egykori kollégáknak, volt képviselő-társainak, kiemelten Bozsik Ernőnének, Kormos Lászlónénak és Dorkó Évának.

T. B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!