eger

2018.09.27. 21:15

Kettős könyvbemutató, a szerző Murawski Magdolna

Murawski Magdolna író, költő két új kötetét mutatták be a Bródy Sándor Könyvtár és a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Heves Megyei Tagozatának újabb közös rendezvényén csütörtökön.

M. H.

Az írónő (balról a második) a bemutatón Fotó: Huszár Márk

A művek Az emberiség két arca és a Költő voltam címet kapták.

Murawski Magdolna új könyveinek anyagát publicisztikák, esszék, színikritikák és egyéb prózai írások adják. Több év termése igazolja, hogy ezek az írások a mának szólnak. Mindkét kötet sejtet valamit abból a mély tartalomból, amivel a közönségét meglepi. Az első kötet azzal, hogy az emberiség egymást irtó szándéka és negatív eredményei mellett mindig ott vannak a szellem embereinek kimagasló vívmányai. A művészet tehát mindenek fölött áll. A második kötet a rejtélyes múltból idéz.

Az írónő (balról a második) a bemutatón Fotó: Huszár Márk

Lopes-Szabó Zsuzsa filoterapeuta a következőképp jellemzi az írónőt: Murawskitól megszoktuk a szakmai változatosságot. Minden műfajban kipróbálta magát, mert becsülettel ki akarta tanulni választott mesterségét. Azt a szakmát, amelyet hivatásaként művelt évtizedeken át, s ma sem adja fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!