Citerások, figyelem!

2019.02.09. 11:30

Táncházat, tánctábort is terveznek Mikófalván

Fejleszteni szeretnék a citeraoktatást a településen.

T. B.

Még többen tanulhatnak citerázni az idén Fotó: Tóth Balázs/Tóth Balázs

Erre az évre is tele van tervekkel a Mikófalvi Népi Együttes. Kovácsné Barna Henrietta, a Mikófalvi Öntevékeny Hagyományőrző Egyesület elnöke a Heolnak kifejtette, szeretnék folytatni a tavaly elkezdett táncházakat, ez a kulturált szórakozási forma jót tesz a közösségnek, mind a gyermekeknek, mind pedig a felnőtteknek. Idén nyárra is terveznek tánctábort a faluban, amely ezúttal ötnapos lenne.

Még többen tanulhatnak citerázni az idén Fotó: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

– Jó hírünk van a citeraoktatásban résztvevőknek is, hiszen idén januártól ingyenessé vált a citerázni vágyók tanulása – mondta Kovácsné Barna Henrietta. – Lehet hozzánk csatlakozni, hiszen készülnek az újabb hangszerek, így májustól újabb csoportot tudunk indítani. A tanítást a Csoóri Sándor Alapból elnyert támogatás segítségével finanszírozzuk.

Megjegyezte, további terveik is vannak, szeretnének minden lehetőséget megragadni annak érdekében, hogy egyesületük fejlődni tudjon. Nagy álmuk egy saját porta Mikófalván, amely a Palóc Lakodalmas, valamint a táncházak, egyéb összejövetelek helyszíne is lehetne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!