Másolás és beillesztés

2019.04.12. 15:48

Nemzetközivé vált az egri egyetem Tipózóna kiállítása

Idén már harmadik alkalommal rendezte meg az Eszterházy Károly Egyetem Média és Design Tanszéke a Tipózóna kiállítást bevonva a hazai művészeti egyetemek tervezőgrafikai műhelyeit.

M. H.

Idén a krakkói Jan Matejkó Képzőművészeti Akadémia is a meghívottak között szerepelt, célul tűzve ki azt, hogy a tárlat nemzetközi kiállítássá váljon. Ebben az évben a COPY/PASTE témára készült munkákat állították ki a Templom Galériában két kategóriában: az egyikben a témát teljes művészi szabadsággal kezelő formában valósítja meg a pályázó, a másikban létező költői szövegeket feldolgozó megoldást láthatunk.

 

A tárlat megnyitóján a Templom Galériában a Gárdonyi Géza Színház és a GG Tánc Eger performanszát követően a Bölcsészettudományi és Művészeti Kar dékánja, dr. Pintér Márta Zsuzsanna köszöntötte a vendégeket. Idén a Tipózóna Magyar Tipográfiai Díjat oktatói kategóriában az egri egyetem oktatója, Szemmelroth Balázs nyerte. Hallgatói kategóriában a díjat Liber Zsolt, a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatója nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!