kiemelkedő példa

2019.04.10. 18:45

Rajzversenyt rendeztek Blaskó János emlékére Egerben

Immáron 9. alkalommal rendezte meg az Eventus Üzleti, Művészeti Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium a Blaskó János Emlékrajzversenyt, melyből kiállítás nyílt szerdán délután a Gárdonyi Géza Színház Galériájában.

Sz. K.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Gál Gábor

Az ünnepségen dr. Pajtók Gábor Heves Megyei Kormánymegbízott úgy fogalmazott, Blaskó János a 20. századi magyar művészet, művészeti oktatás egyik kiemelkedő alakja, oktató munkássága számos művész pályáját határozta meg.

– Nemcsak tanítványai, de gyermekei is a művészetben találták meg hivatásukat, boldogulásukat. Köztük a jelenlévő Blaskó Balázs is, aki színművész, rendező, direktor lett – mondta.

Sajtos Attila iskolaigazgató hozzátette, ezen alkalomból a diákok megmutathatják tehetségüket, az elkészült alkotásokat pedig kiállításon tekintheti meg a közönség. Cél, hogy a verseny megyei szintűre növekedjen, s minél többen ismerjék meg az alkotó munkásságát. A tárlatot végül édesapjára emlékezve Blaskó Balázs színművész, színházigazgató nyitotta meg, amit díjátadó követett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!