nemes szolgálat

2019.11.14. 16:34

Szociális dolgozókat köszöntöttek Egerben

A Szociális munka napja alkalmából ünnepséget rendeztek a Városháza dísztermében és a Megyeháza Barkóczy termében csütörtökön.

Sz. K.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

A Városházán Mirkóczki Zita alpolgármester elmondta, 1997 óta november 12-e a Szociális munka napja, mely minden évben jó alkalom arra, hogy a közvélemény figyelme kicsit azokra irányuljon, akik rászoruló embertársaikat segítik, támogatják. A szociális munka humanitárius és demokratikus, értékei az egyenlőség és emberi méltóság tiszteletén alapul, a szociális munkás szakmai szolidaritást vállal a hátrányos helyzetűekkel, küzd a szegénység ellen, megoldásokat keres, s ajánl fel a hozzájuk fordulóknak.

– E világnapon köszönetünket fejezzük ki a szociális munkásoknak – folytatta Mirkóczki Zita.

Majd dr. Hadnagy József, az Eszterházy Károly Egyetem főiskolai docense, aki öt éve vezeti a Szociálpedagógia Tanszéket szakmai köszöntőjét úgy kezdte:

– Annyi minden más lehetőség lett volna, mégis a szociális szakmát választottuk – jelentette ki.

Az elismerésben részesültek a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Heves megyei ünnepségén. Fotó: Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

A Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság Heves Megyei Kirendeltsége is ünnepséget tartott a világnap alkalmából a Megyeháza Barkóczy termében, ahol az elesettekért, a támogatásra és segítségre szorulókért dolgozó szakembereknek mondtak köszönetet áldozatos munkájukért. Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott kijelentette, a megye állami fenntartású, bentlakásos szociális és gyermekvédelmi intézményeiben több mint ezer ember dolgozik, akik ezer hatszáz idős, fogyatékossággal élő, pszichiátriai, s szenvedélybetegről és több mint ötszáz gyermekről és fiatal felnőttről gondoskodnak. Ezután elismerő okleveleket és emlékplaketteket kaptak az intézmények kimagasló szakmai teljesítményt nyújtó munkatársai.

Benedek István Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója dicséretében részesült példaértékű hivatástudata, emberséggel végzett munkája elismeréseként:

Vécsi Tiborné vezető ápoló, telephelyvezető (Heves Megyei Fenyőliget Egyesített Szociális Intézmény Vámosgyörki Idősek Otthona)

Kelemenné Kovács Erzsébet gyermekotthon-vezető (Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Mónosbéli Gyermekotthona)

Jónásné Kovács Ágnes gyermekvédelmi gyám (Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat)

Őzse Gáborné gondozó (Heves Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézmény)

Illés Józsefné részlegvezető ápoló (Bélapátfalvai Idősek, Fogyatékosok Otthona)

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója köszönetét fejezte ki Tatár Gabriella színművésznek, a Pinceszínház Eger Művészeti Közhasznú Egyesület elnökének az intézményekben élők kiemelkedő színvonalú támogatásáért, az érdekükben nyújtott példaértékű segítségéért.

Kiemelkedő munkájáért megyei elismerő oklevelet vehetett át Sinka Zsolttól, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Heves megyei igazgatójától:

Jablonkainé Páldi Zsuzsanna ápoló (Heves Megyei Aranyhíd Egyesített Szociális Intézmény)

Kardos Lajosné szociális munkatárs (Heves Megyei Aranyhíd Egyesített Szociális Intézmény Andornaktályai Szociális Otthona)

Kisné Tóth Katalin ápolási koordinátor (Heves Megyei Fenyőliget Egyesített Szociális Intézmény Hatvani Idősek Otthona)

Köteles Klára mosodai dolgozó (Heves Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézmény Egri Idősek Otthona)

Handrikné Bódi Magdolna gondozó (Heves Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézmény Parádi Idősek Otthona)

Ambrus-Balogh Éva szociális munkatárs (Bélapátfalvai Idősek, Fogyatékosok Otthona)

Juhász Irén nevelőszülő (Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat)

Palotainé Pogonyi Ágnes lakásotthon-vezető (Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat)

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Országos Szervezete elismerő oklevelét Szőke Éva, a Heves Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézmény Parádi Idősek Otthona vezetője vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!