Gárdonyi Géza Színház

2020.04.09. 15:22

Virtuális előadáson tekinthető meg a Csíksomlyói passió

Az egri Gárdonyi Géza Színház minden pénteken virtuális nézőtéren mutatja be korábbi darabjait. A húsvéti ünnepek miatt választásuk ezúttal a Csíksomlyói passió című előadásra esett.

Heol

Forrás: Gárdonyi Géza Színház

Fotó:

A Gárdonyi Géza Színház a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben sem hagyja előadások nélkül a nézőket. Amíg nem tudják újra kinyitni a kapuikat, addig virtuális nézőtéren várják a színház-kedvelőket.

Minden pénteken egy-egy korábbi előadásukat lehet megtekinteni a Facebook-oldalukon.

A múlt héten A csodatükröt tekinthették meg az érdeklődők, míg április 10-én a Csíksomlyói passió című előadásról készült felvétel lesz látható. A Gárdonyi Géza Színház 2012-ben bemutatott passiójátéka Jézus szenvedéstörténetét kívánja emberközelbe hozni.

Az előadást Dér András rendezte, és a magyar népszínjátszás hagyományaira támaszkodva ötvözi a commedia dell’arte és a kortárs mozgásszínház egyetemes nyelvét. Néptánc csoportok, az egri Gajdos Népzenei Együttes, a Csík zenekar, a színház Tánctagozata egészítik ki a népes szereplőgárdát.

Borítókép: Részlet a Csíksomlyói passió című előadásból / Gárdonyi Géza Színház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!