hagyomány

2020.09.21. 19:43

Megrendezték a Hárslevelű Szüreti Napokat Aldebrőn – Fotók

Az elmúlt hét végén, szombaton kezdődött a település piacterén a már hagyományosnak számító szüreti mulatság, a Debrői Hárslevelű Szüreti Napok.

Sz. M. L.

Fotó: CZIMER TAMAS

Ezen a napon az újonnan épült helyi termelői piac átadása nyitotta az eseményt, ennek során Wingendorf János polgármester ünnepélyes beszédet mondott, majd Galó József plébános megáldotta az új létesítményt. A beruházásnak köszönhetően a helyi termelők és az itt élők előtt megnyílik a lehetőség a minőségi, kisüzemi termékek eladására-vételére. A községi és a meghívott szervezetek képviselői készítették az ebédet, meg lehetett kóstolni a HIR, Hagyományok-Ízek-Régiók végjegyes sült derelyét, a diósgyőri vitéz kolbászt, de volt tepertő, sült kolbász, töltött káposzta, csülökpörkölt, krumpligulyás, szarvaspörkölt és amerikai palacsinta is. A tradíciókhoz híven idén is szőlőfürtre mondott áldást Galó József, a helység plébánosa.

 

– A jelenlegi járványügyi helyzetre tekintettel kiemelkedő figyelmet fordítottunk a fertőtlenítésre, sőt aki kérte, annak maszkot is adtunk, valamint a vendégeknek belépés előtt lázmérésen is át kellett esniük. A szokásos szüreti bált szabadtéri utcabálra cseréltük, amely ennek ellenére fergeteges hangulatban telt – árulta el kérdésünkre Wingendorf János.

A legszebb konyhakertekért járó díjat is átadták a rendezvényen, amelyen a Tarnai Rock Band, a kápolnai Margaréta Nótakör, továbbá a helyi általános iskola és az óvoda gyermekei, valamint a Lit Family táncprodukció is szórakoztatta a közönséget. Volt mindemellett fröccsivó verseny, s műsort adott az Edle Blumen tánccsoport.

Bál helyett

A járvány miatt a település vezetése úgy döntött, hogy egyes tradicionális programokat nem tartanak meg. A hagyományos, nagy tömeget megmozgató felvonulás elmaradt, továbbá a bál is, melyet szabadtéri koncertre cseréltek idén. Délután öt órától pedig Ress Hajnalka örökzöld sláger műsorát hallgathatták, este az Animal Cannibals együttes szórakoztatta a vendégeket. Vasárnap a római katolikus templomban szentmisével zárult a szüret.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!