elismerés

2021.01.09. 15:37

Az egerszalóki templom révén lett a vidéki nívódíjasok egyike a Szépítész Eger

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) az egerszalóki református templom kivitelezésében végzett kimagasló munkájukat ismerte el ezzel a kitüntető címmel.

Sz. Sz. I.

Modern kialakítású az egerszalóki templom Archív

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Márkus Attila

A vállalkozás vezetője, Szabó Zoltán 2004-ben alakította meg a céget azzal a céllal, hogy immár társas vállalkozássá fejlődve folytassa az 1998 óta elkezdett minőségi munkát. A másfél éve felszentelt templom építéséről Fürjes István főmérnököt, a kivitelezés felelős műszaki vezetőjét kérdeztük.

– Nagyon különleges épületről van szó. Elvétve találunk egyenes falszakaszt, derékszögű csatlakozást. Szinte minden íves, befelé hajló, eltérő sugarú. A szokatlan szerkezetek és csomópontok kivitelezési módját a vállalkozónak kellett kitalálnia. Folyamatos számítógépes szerkesztés, makettkészítés mellett folyt a munka. Kizárólag ügyes kezű, jól képzett, magasan kvalifikált mesterekkel lehetett ezt a nehéz feladatot megoldani. Ennek az építkezésnek minden napja kihívást jelentett a projekt összes résztvevője számára. Egy év után vált csak nyilvánvalóvá, hogy a tervezőasztalon megálmodott templomot centiméterre pontosan meg lehet valósítani – összegezte lapunknak Fürjes István.

Modern kialakítású az egerszalóki templom Archív fotó: Márkus Attila / Heves Megyei Hírlap

A főmérnök arról is szólt, hogy igen nagy szakmai sikert jelent a nívódíj, mert a fővárosi óriáscégek hatalmas pénzeket megmozgató budapesti építkezései mellett általában egy viszonylag szerény költségvetésű vidéki kivitelező nehezen tud az ÉVOSZ dicsőséglistájára felkerülni. A díj nem jár ugyan pénzjutalommal, de erkölcsi értéke ­magas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!