elismerés

2021.05.16. 13:43

Komolyzenei Junior Artisjus-díjat kapott a nagykökényesi zeneszerző

Idén is díjazta a könnyű- és komolyzenei alkotókat az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület. Az év junior komolyzenei alkotója címet Molnár Viktor zeneszerző, zongorista, tanár, kottagrafikus kapta.

T. O.

Molnár Viktor

Forrás: beküldött

Kilenc zeneszerzőt és szövegírót tüntettek ki, közülük a megyénkbeli kisközségből származó Molnár Viktor a komolyzenei Junior Artisjus-díjat vehette át.

Az Artisjus immár a huszonegyedik alkalommal ismerte el a legkiválóbbnak ítéltek tevékenységét azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a sikeres zenei produkciókba fektetett szerzői munkára. Az Év Junior Komolyzenei Alkotója címet kiérdemlő Molnár Viktor zeneszerző, zongorista, tanár és professzionális kottagrafikus. A Zeneakadémián diplomázott 2019-ben, a fiatal zeneszerző generáció ígéretes tagja és kiválósága. Művei számos hazai koncerthelyszín programjában szerepelnek, de megszólalnak külföldön is.

Molnár Viktor Fotó: beküldött

Alkotásai sok esetben merítkeznek a magyar népi kultúrából, a magyar irodalomból. A koncertekre írt önálló kompozíciók mellett hangszereléseket készít, illetve előadóként is szerepet vállal klasszikus zenei koncerteken vagy társművészeti produkciók zongoristájaként. Számos szakmai elismerés birtokosa: kétszer kapott Kodály Zoltán Zenei Alkotói Ösztöndíjat, megnyerte a Nemzetközi Gustav Mahler Zeneszerzőversenyt és az Arany János Zeneszerzőversenyt, a milánói Scuola Internationale Musica zeneszerző versenyének harmadik, valamint a németországi Progressive Classical Music Award ötödik helyezettje.

Molnár Viktor a Weiner Leó Zeneművészeti Szakgimnázium és a Kroó György Zene- és Képzőművészeti Iskola tanára, az Egy Hangversenyteremért Alapítvány online zeneműkiadó szerkesztőségi tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!