könyvtártábor

2021.07.26. 12:41

Az alkotóművészek is otthonra leltek Tiszanánán

Tiszanánán az elmúlt hét a táborokról és a képzőművészetről szólt. Megnéztük a kicsiket és a nagyokat is.

Molnár Helga

Az itt időző családokat is bevonták a programokba. A táborban Szajlai Szabolcs bűvész is szórakoztatta a kicsiket

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

A Fekete István Könyvtár és Művelődési Házban immár tíz éve gondolnak a gyerekekre, nyaranta tábort szerveznek számukra. Az intézmény vezetője, Lázár Tünde meginvitált bennünket, hogy megbizonyosodhassunk arról, mennyire fontos kikapcsolódás a tábor gyereknek, valamint a szüleik számára.

– Már 2011 óta áll rendelkezésre ez a lehetőség, minden esztendőben sikerül támogató partnerekre is lelni, idén a Magyar Vöröskereszt támogatta az egyhetes programot – taglalta Lázár Tünde.

Az itt időző családokat is bevonták a programokba. A táborban Szajlai Szabolcs bűvész is szórakoztatta a kicsiket Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

A hétfőn elkezdődött és pénteken záruló tábort nemcsak tiszanánai gyerekek élvezték, hanem a faluban nyaraló családok csemetéi is ellátogattak hozzájuk egy-egy napon. A hét során változatos programokkal készültek, volt bűvészshow, arcfestés, zumba, akadályverseny, papírszínház és egészségnap is.

– A játékok nem csupán öncélú, szórakoztató szabadidős tevékenységek, hanem olyan potenciális értékteremtő eszközök, amelyek az élet minden területét képesek átalakítani, hatékonnyá tenni. Nem utolsósorban pedig a közérzetet, hétköznapok hangulatát is jelentősen javíthatják – vallja Lázár Tünde. Elárulta, az utolsó napon érkezik a torta, természetesen egy tízest formáló gyertyával, ezzel zárul a hét.

Dr. Borbély Károly szerint a festéshez idő kell Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Tiszanánán a művészek is szívesen időznek. Péntek István művészetpártoló immár másodszor ajánlotta fel falubeli otthonát a művészbarátainak. Ők alkotótáborrá varázsolták a helyet, s egészen június 28-áig dolgoznak ott, hogy végül kiállítás formájában ünnepeljék az eseményt. Péntek István meghívására érkeztek a festők Szlovákiából és Ausztriából, illetve szobrászok is szintén Szlovákiából és hazánkból. A tábor végéig bárki megszemlélheti a tábori életet, s akik kedvet kapnak, csatlakozhatnak is a vidám művészekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!