szórakozás

2021.07.21. 15:53

Elindult az Utcazenészek Versenye Egerben

Majdnem százötven zenész muzsikál a megyeszékhelyen.

M. H.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Útjára indult a Utcazenészek Versenye Egerben szerdán. Ábry Zoltán főszervező elmondta, az öt napban összesen 144 zenész, harmincöt-negyven formációban fog föllépni a megyeszékhely 15-16 kijelölt pontján.

– Két óránként váltják egymást szerdától vasárnapig. A zenészeket kell like-érmékkel dotálni, azért gyűjtik őket, hogy megnyerjék a fődíjat – részletezte. Hozzátette, a tavalyi évben a VINO Kóstoló Borünneppel és a Képzőművészeti Utcafesztivállal megélt közös sikerre építve újra egy időben zajlik a három rendezvény. Az idei évben számos újdonsággal készülnek a szervezők. Az idei utcazenei rendezvény részeként a tavalyihoz képest dupla alkotói létszámmal folytatódik a Képzőművészeti Utcafesztivál, melynek szakmai vezetője: Teleki Klári, egri művészetpártoló.

Az Utcazenészek Versenye már nem csak a könnyűzenéről szól. A szervezők összművészeti fesztivállá szeretnék fejleszteni.

– Ennek részeként Irodalmi Színpadot állítunk és azon helyet kap Molnár Ferenc Irodalmi Szalonja, ahol Kukorelly Endrével valamint Háy Jánossal találkozhat a közönség. A fiatal egriek által életre hívott Szövegtrafik is csatlakozik a programhoz helyi és vendégelőadókkal közösen – taglalta.

A VINO Borünnep, mely idén ötéves fennállását ünnepli, immár szerves része Eger nyári programjainak. Július 21-e és 25-e között a Dobó István térre költözik a borvidék több mint húsz pincészete, akik a pezsgőktől és a gyöngyözőboroktól kezdve az üde, gyümölcsös, könnyed tételeken át a komoly, érlelt borokig széles palettával várják a borkedvelőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!