Művészet

2021.09.26. 11:30

Összművészeti esttel nyitott a Gárdonyi Géza Színház – Fotók

A pandémia okozta nehézségeket követően, bizakodva indította el az évadot az egri teátrum. Nyitóprogramként összművészeti estre várták a közönséget, melyen a tavasszal meghirdetett költészetnapi verseny díjazottjai és a színház művészei, alkotói léptek fel.

Vass Judit

Fotó: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Tavasszal Vers, otthonról címmel, öt korcsoportban hirdetett online versmondó versenyt az egri színház. A kezdeményezés nagy sikert aratott, több mint nyolcvan videófelvételt küldtek be a jelentkezők, melyeket szakmai zsűri bírált el.

Az összművészeti esten fellépő óvodás gyerekek, általános iskolai alsó és felső tagozatos diákok és középiskolás fiatalok, valamint a felnőtt jelentkezők számára egyaránt izgalmas és különleges esemény volt, hogy a színház közönsége előtt léphettek fel. Fehér István, a színház művésze, az est szervezője úgy fogalmazott: már mindannyian nagyon várták ezt a programot, mely két céllal jött létre.

– Egyrészt szerettünk volna élő bemutatkozási lehetőséget adni a díjazottaknak, másrészt művészeink segítségével ízelítőt nyújtani a közönségnek, hogy milyen előadásokat láthatnak majd a közeljövőben. Mivel az idei a 35. évadunk, nosztalgiáztunk is egy kicsit, visszaemlékezve korábbi előadásainkra – mondta.

A közönség részletet hallhatott a korábbi években nagy sikerrel játszott Padlás és A kölyök című musicalekből Dér Gabi, Török-Ujhelyi Tamás, valamint Misurák Tünde és Rácz János előadásában, majd Tóth Levente színművész Blaskó Balázzsal, a színház igazgatójával beszélgetett a színház múltjáról. Ezt követően Baráth Zoltán és Klepács Andrea színművészek szórakoztatták a gyerekeket, majd Baráth Zoltánnal beszélt az évad gyerekdarabjairól. A Gárdonyi Géza Színház Montmartre-i ibolya című előadása kapcsán Lázár Rita rendezőasszisztens mesélt, a dalokat Nagy Adrienn és Török-Ujhelyi Tamás adta elő.

A előadás időpontjában épp Pécsett vendégszereplő, idén tízéves GG Tánc Eger ugyan nem tudott élőben részt venni a gálaesten, de a jubileum kapcsán készített Bolero című werkfilmjüket láthatta a közönség Topolánszky Tamás, a társulat vezetője videóüzenetével.

Az idei évad kifejezetten fiataloknak szánt darabja, a Tikk-takk Bumm! című musical is bemutatkozott, a dalokat követően az előadásról Bánovits Ottó rendező beszélt. A musical dalait Misurák Tünde, Radvánszky Szabolcs és Török-Ujhelyi Tamás adta elő. Az est záróprodukciója a Montmartre-i ibolya művészhimnusza volt, melyet a fellépők közösen adtak elő.

Radvánszky Szabolcs és Török-Ujhelyi Tamás Fotó: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Az olykor megható, felemelő, olykor vidám összművészeti est egy új programelem a Gárdonyi Géza Színház életében, melyet a későbbiekben, évadnyitó rendezvényként újra életre hív a teátrum.

Fotók: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!