Táncfesztivál

2021.09.08. 14:05

Öt napon át szórakoztatnak a táncművészek Egerben

Kiváló társulatok, fantasztikus előadások várják az érdeklődőket a X. Egri Stúdiószínházi Táncfesztiválra szeptember 22-e és 26-a között.

M. H.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Gál Gábor

A témában tartott sajtótájékoztatón Blaskó Balázs, a Gárdonyi Géza Színház igazgatója elmondta, tíz évvel ezelőtt Topolánszky Tamás, a GG Tánc Eger vezetője hívta életre a fesztivált hagyományteremtő szándékkal.

– Mindez mára Kelet-Magyarország legjelentősebb stúdiószínházi táncfesztiváljává nőtte ki magát. Sok-sok belföldi, külföldi vendég emelte igazán komoly, rangos eseménnyé – tette hozzá.

A fesztivál évfordulója egybeesik a GG Tánc Eger tizedik születésnapjával is, hiszen 2011-ben, Blaskó Balázs felkérésére alakultak meg. Topolánszky Tamás, a GG Tánc Eger vezetője kifejtette, az utóbbi időben sok minden megszűnt a világban, ám ez nem vonatkozik a táncfesztiválra.

– Egyúttal megünnepeljük az együttes tizedik születésnapját is. A szeptember 22-i nyitányon a Bolero előadásból készült egy táncfilm, ezt fogjuk bemutatni a nagyszínpadon. A kitartó bérleteseknek ez egy ajándék lesz, regisztrációjuk mellett nagy szeretettel várjuk őket – taglalta. Ezen az estén a stúdiószínpadon az Ahogy tetszik című előadást láthatják az érdeklődők.

A következő napon a János vitézt mutatja be a Nagyvárad Táncegyüttes. Csütörtökön a Harangozó-díjasok produkcióját lehet még látni, pénteken a Szegedi Kortárs Balett és a Fodor Zoltán Társulat lép színre. Szombaton a mindig visszatérő Bozsik Yvette Társulat viszi színpadra a Nyaralás című darabot. Vasárnap a gyerekeknek is kedveznek, majd a nagyszínpadon külföldi együttesek szórakoztatnak. Minczér Gábor alpolgármester örömét fejezte ki, hogy újra megrendezik a fesztivált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!