irodalom

2021.10.14. 20:00

Lebilincselő krimivel lepte meg olvasóit az egri írónő

„Mondd gyorsan, mert tiszta ideg vagyok! Andreas túlélte? És együtt lesznek?” – zúdította kérdéseit a Vágyak újratöltve című, sikergyanús könyv írójára a lebilincselő történet egyik gyöngyösi olvasója.

Szilvás István

Vágyak újratöltve. Az egri írónő második könyvének példányaival Fotó: Szilvás István/Heves Megyei Hírlap

Fotó:

Még érződik a friss nyomdafesték illata azon az ízléses köntösbe öltöztetett köteten, amely a rejtélyes Crissy Seoulover írói álnéven alkotó Patvaros Krisztina tollából jelent meg a közelmúltban.

A magát „a negyedik X-en túllépett, bárki máshoz hasonló dolgozó nőként és két szuper huszonéves csajszi anyukájaként” jellemző amatőr író korábban egy bátor hangvételű, tabukat döntögető kötettel aratott sikert az olvasók körében. A honi női szerzők között fehér hollónak számít a Kaland-kúra című könyvével, amelyben nem rejtette véka alá a párkapcsolatban fontos testiséggel kapcsolatos véleményét és tapasztalatait. A hét, egymástól független fejezet hol valós, hol fiktív történetet mesél el az odaadó kedves, a szenvedélyes szerető, a hosszabb-rövidebb erotikus viszony emlékeinek őrzője szemszögéből.

– Már készül a következő könyvem, amelyben maradok az erotikus témánál, de kellően fanyar humor és sejtelmes krimi teszi majd fordulatossá a vérpezsdítő cselekményt – nyilatkozta az olvasók által szorgalmazott folytatásról Crissy.

S betartotta az ígéretét, mert megszületett az a második könyv, amivel igen csak meglepte a „felnőtt irodalom” kedvelőit. Ez ugyanis egy izgalmas krimi, amelyben a cselekmény mesterien szőtt, s a végkifejletig rejtelmes szálai ejtik ámulatba az olvasót. Vagyis egy letehetetlen regény lett, amelyben új szituációkban kel életre az első könyvből ismert női és férfi főszereplő. Bizonyos sejtelmes elemek utalnak egykori kapcsolatukra, de a korábbi tömény szexualitást felváltotta az érzéki erotika. Ha két ember igazán szereti egymást, indokolta ezt a visszafogottságot a szerző, akkor nem tekintgetnek más felé.

Vágyak újratöltve. Az egri írónő második könyvének példányaival
Fotó: Szilvás István/Heves Megyei Hírlap

Kalandosan folytatódik Crissy története, miután felbukkan az életében egy felettébb veszélyes férfi, akiben megdöbbenve fedezi fel a korábban egy robbantásos merénylet következtében elvesztett szerelme vonzó tulajdonságait. Eközben napvilágra kerül egy titok, amit eddig elrejtett a már-már elfelejtett múlt. Emiatt Crissy, a kicsit hóbortosnak tűnő írónő, valamint a fedőfoglalkozásként tengeri áruszállításból élő, valójában azonban a polip csápjaiként szétágazó maffia keresztapja után nyomozó Ryan Harrison sorra életveszélyes helyzetekbe kerül.

– Ez a regény a fantázia szülötte – mondta a szerző. – Nagyon oda kellett figyelni arra, hogy el ne vesszen, vagy félbe ne szakadjon a Crissy személye köré épített cselekmény egyetlen szála sem. S hogy hiteles legyen minden sora, mivel különböző típusú fegyverek, rejtve fülelő poloskák, nyomkövető eszközök, önvédelmi és katonai kiképzési módszerek, továbbá a Ryant érintő amnézia jellemző tünetei szerepelnek a szövegben.

„A hegyoldalban álló férfinak furcsán bizseregni kezdett a tarkója… Nem véletlenül, hiszen a feje élesen rajzolódott ki az őt célba vevő puska távcsövén keresztül” – indítja regényét a szerző. Nem volt hát véletlen a türelmetlen gyöngyösi olvasónak az Andreas/Ryan túlélésével kapcsolatos aggálya. De ne lőjük le a poént…

A kritikus és az olvasó véleménye

Az „Azt mondom, olvasni jó!” internetes oldal kritikusa írta: „Szeretem a felnőtt irodalmat, de nem kimondottan azokat, amik… túltolják benne az erotikus tartalmakat. A könnyedebb, szórakoztatóbb fajtákat keresem, amik kikapcsolnak, megnevettetnek. Crissy, avagy Patvaros Krisztina nagyon jól megtalálta ezt a harmonikus összhangot. Igazi dög a benne szereplő karakter…” G. (Németország) üzenete: „Jött a könyved velem Németországba, most fejeztem be. Alig bírtam lerakni!” A. (Hatvan) üzenete: „Hát azért nekem is van fantáziám, de pár sorába még én is belepirulok…” F. (Hatvan) üzenete: „Jó szívvel ajánlom mindenkinek! Erotikus, de nem pornográf. Kalandos, de nem kaland. Romantikus, de nem nyálas. Egy szuper vegyesvágott, ’mindent bele’ könyv.” H. (Gyöngyös) üzenete: „Folytatnod kell! Nincs mese…!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!