művészet

2021.11.07. 14:00

Rostás Bea Piros és Andreja Jovic újabb tárlatát nyitották meg Egerben (fotók)

Szabályokról szabadon szólnak.

G. R.

Fotó: Daniel Beran

A Ridegen Tartott Marhák performanszával nyílt meg szombaton az Agria Park Bevásárlóközpont galériájában Rostás Bea Piros szobrász- és férje Andreja Jovic grafikusművész legújabb kiállítása.

Nem csak a megnyitó volt rendhagyó, a kiállítás is az. A szabadság szabályait Teleki Klári művészetpártoló mellett Erdélyi Róbert címzetes rendőr alezredes ajánlotta a közönség figyelmébe. S, hogy kerül egy tárlatnyitóra egy rendőr? Hát úgy, ahogy a balesetmegelőzést segítő rollupokra a grafikusművész képei.

A Heves Megyei Balesetmegelőzési Bizottság által megrendelt, a közúti balesetek elkerülését célzó Andreja Jovic plakátokat állították ki ugyanis a galéria egyik oldalán, s ezekre a szemközti falról kacsintanak a feleség, Rostás Bea Piros festményei, melyek többsége férjét, Andreját ábrázolja. A galéria közepén pedig a Lábalattvalók, Bea szobrai adnak újabb fricskát. A vidám hangulatú anyag szól éppúgy a szabadságról, mint a szabályok betartásának elengedhetetlen voltáról.

A tárlat december 9-ig látogatható az Agria Park nyitvatartási idejében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában