Pálinkafőzés

2022.03.05. 08:00

Remekeltek a Heves megyei versenyzők a felvidéki pálinkafőző versenyen

A rendezvényt kultúrműsorok színesítették.

S. S.

Pálinkalovagok a nagytárkányi eredményhirdetésen Beküldött fotó

– Tizenötödik alkalommal rendezték meg a felvidéki Nagytárkányban a nemzetközi kisüsti pálinkafőző versenyt, amelyen harmadszor vett részt a nagyközségünk delegációja – tudtuk meg Pásztor István mezőtárkányi alpolgármestertől. – Száznyolc pálinkát zsűriztek, mi tizenkilenc mintát adtunk le. Nyolc pálinkafőző, főzettető alkotta a csapatunkat. 

 

A rendezvényt kultúrműsorok színesítették. Egyúttal a július 2-án és 3-án ugyancsak Nagytárkányban rendezendő XX. Tárkányok találkozójának a részleteit is megbeszélték, majd délután sor került az eredményhirdetésre. 

 

A ceremónián Kopasz József, Nagytárkány polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Kiderült, hogy a mezőtárkányi színekben induló Geda Sándor Füzesabonyból három arany-, egy ezüst- s egy bronzérmet érdemelt ki. Piller Lajos Egerből két arannyal lett gazdagabb, külön is megdicsérték a Siófoki Vilmoskörte pálinkáját. A mezőtárkányiak közül Halász Csaba arany-, Siska László és Halász Attila két-két ezüstérmet kapott. Kálból Szabó Anikó bronzéremben részesült.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!