Utcazenészek versenye

2022.06.20. 06:50

A zene, a képzőművészet és a bor volt a főszereplő az egri utcákon (fotók)

Öt napon át szólt a muzsika az Utcazenészek hagyományosan hangulatos versenyén. Közben zajlott a Képzőművészeti utcafesztivál és a Vino Kóstoló Ünnep a megyeszékhelyen.

Sz. M. L.

Remek volt a hangulat a belvárosban

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A hőség ellenére rengetegen hallgatták a város tizennégy pontján a negyvenhat településről érkezett hetvenegy zenekart, szólistát. A Dobó téren nemcsak a kiállított műalkotásokban lehetett gyönyörködni, de a festőket is megfigyelhette munka közben az arra járó. A téren eközben egri és környékbeli borászatok sora kínálta a legjobb nedűit. Csakúgy, mint a korábbi években is, bárki szavazhatott a neki legjobban tetsző zenekarra.

Idén újdonságokkal jelentkezett az összművészeti fesztivál, amely az Utcazenészek Versenye, a VINO Kóstoló Ünnep és a Képzőművészeti Utcafesztivál együttműködésével jött létre. Már a második alkalom volt, hogy a három rendezvényt közösen szervezték meg. Rendhagyó módon utcaszínházi előadások és cirkuszi produkciók is láthatóak voltak, amelyek szintén nagyobb tömegeket is lekötöttek a jó hangulatú koncerteken túl.

Ábry Zoltán szervező elmondta, az utcazene-fesztivál fontos lépcsőfok a zenészeknek, célja, hogy a formációk ismertséget szerezhessenek. A látogatók 14 helyszínen szembe találták magukat a kultúrával a belvárosban. 

Eredmények:

Az Utcazenészek Versenye Egerben idei közönségdíjának nyertese: ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣Before The Last

A legjobb szóló/duó szakmai díját kapta: ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣Králik Bea
A legjobb együttesnek járó szakmai díjat kapta: Before The Last
A legjobb hangszeres, szakmai díj: VSK
A legeredetibb utcai performance szakmai díját kapta:⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ Gulliver Gang
Legjobb énekhang: Esthee

Az egri önkormányzat által finanszírozott és a Kulturális Kreatívok Egyesület által üzemeltetett Egri Ifjúsági Zenei Program felajánlásaként idén a szakmai zsűri a mezőnyből három egri, vagy egri kötődésű zenekart díjazott, egyenként százezer forinttal. Az összeget klipforgatásra, hangfelvétel-készítésre, vagy koncertszervezésre fordíthatják.

A nyertesek:

Komjáthy Balázs
Cantus Agriensis Kórus
KIAD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!