Zenei élmény

2022.06.22. 19:51

Kétszáz citerás pengetett Váraszón

Remekül sikerült a Váraszói Gyöngyvirág Citreazenekar elmúlt hét végén megrendezett, nemzetközi citeás találkozója.

B. K.

Igazi élményt nyújtottak a citerások

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Mint azt Vincze Bálinttól, az egyesület képviselőjétől megtudtuk, rég kitűzött céljuk valósult meg június 18-án, amikor az általuk meghívott itthoni és határon túli citerások léptek egymás után színpadra, fergeteges hangulatot teremtve.

A rendezvényen fellépő több mint kétszáz zenész délután vette birtokba a színpadot és egymás után, kimagasló színvonalú, változatos előadásokkal szórakoztatták a lelkes közönséget, késő estig. Ezen a napon is bebizonyosodott, hogy a citera, mint hangszer minden zenei műfajt képes prezentálni, ha értő kezek pengetik a húrokat.  

Külön öröm, hogy a felnőtt zenészeken kívül a fiatalok is osztoztak a közös zenélés örömében. 

Az est vacsorával, jó hangulatú közös zenéléssel, szabad programmal folytatódott. Vincze Bálint ezúton is köszöni mindenkinek, aki hozzájárult a megvalósuláshoz. A  támogatók, az önkéntesek, a résztvevő zenekarok sokat tettek azért, hogy a nap feledhetetlen élménnyé váljon. 

A rendezvény után sok visszajelzés érkezett a résztvevőktől, akik tartalmas, értékes, vidám órákat tölthettek együtt. 

A rendezvényre korábban nyújtott be sikeres pályázatot a helyi egyesület az Emberi Erőforrások Minisztériumához. E támogatásnak, az önkormányzatnak és a helyi önkénteseknek több heti kitartó munkája előzte meg a rendezvényt.  

Címkék#citera

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!