Ünnep

2022.06.19. 14:34

Paul McCartney nyolcvanadik születésnapját ünnepelték Egerben

A Beatles Múzeumban szombaton egész napos rendezvénnyel köszöntötték a nyolcvanadik születésnapját ünneplő Paul McCartney-t, a legendás gombafejűek basszusgitárosát, énekesét, zeneszerzőjét.

Sz. Sz. I.

Peterdi Gábor (balról) Sasvári Sándorral beszélget

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

McCartney videóklipjeinek folyamatos vetítése mellett volt róla szóló vetélkedő, tombola, születésnapi torta. A nap díszvendége Sasvári Sándor Jászai Mari- és EMeRTon-díjas színművész, énekes volt, akivel Peterdi Gábos múzeumtulajdonos beszélgetett.

 – A nővéremék szobája tele volt annak idején a gombafejűek képeivel, szalagos magnón hallgattam velük a dalaikat. A Beatles zeneileg megkerülhetetlen, a színészzenekarral is játszottuk a szerzeményeiket. Basszusgitáros vagyok, mint Paul, legendás dalát, a Yesterday-t mindig én énekeltem – emlékezett vissza Sasvári Sándor. 

A nap során Marsi József, a Beatles szakírója dedikálta a könyveit. Az ukrán Szergej Radcsenko, a liverpooli Beatles Story múzeum nagykövete egy lebombázott kijevi épület pincéjéből kimentett fotóalbumokat hozott McCartney-ről és együtteséről. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!