Program

2022.06.23. 18:25

Szent Iván-éji mulatság is lesz Egerben

Mi itt is vagyunk – Szent Iván-éji Folkvarázs címmel rendez eseményt az Egri Kulturális és Művészeti Központ (EKMK) június 24-én, pénteken, 18 órától a Nemzedékek terén.

F. V. E.

Az Egri Csillagok Népdalkör az egyik fellépésén

Forrás: Nemes Róbert/HMH

Fellép az Egri Csillagok Népdalkör, melynek tagjai Eger-felnémeti viseletben énekelnek, így népszerűsítik a méltóságteljes, mégis egyszerű parasztpolgári öltözetet, tájékoztatta lapunkat az EKMK

Színpadra lép a Csosszantó Gyermek Néptáncegyüttes is, amely a Lajtha László Néptáncegyüttes utánpótláscsoportja. Bécsi Gyula néptáncoktató vezetésével fontos feladatuknak tekintik a hagyományok éltetését, folklórkincsünk továbbadását. Több mint 40 éves tevékenységük alatt sok száz emberrel ismertették meg a néptáncot. Az autentikus magyar népzenét játszó, egri székhelyű Erdei Banda műsorát is megnézhetik az ér­deklődők. 

A zenekar gerincét vonós hangszerek alkotják, de alkalomszerűen cimbalom is erősíti a csapatot. Főként határon túli, erdélyi, felvidéki muzsikát adnak elő, s Széki, Kalotaszegi, Györgyfalvi, Szilágysági, Gömöri és Mezőségi zenét. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában