Helyi kultúra

2022.06.08. 12:44

Újra megrendezik Egerben a Kaláka Fesztivált

Idén is megrendezik a Kaláka Fesztivált, az Érsekkertben június 23-a és 26-a között lesz a program.

M. H.

Balról jobbra: Ferenczi György szájharmonika-művész, énekes és Gryllus Dániel, a Kaláka együttes alapító tagja

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Minczér Gábor alpolgármester a témában tartott sajtótájékoztatón elmondta, nagy öröm, hogy a megyeszékhely már tizedik éve látja vendégül a fesztivált, mely Eger kulturális koronájának egyik ékköve.

Gryllus Dániel, a Kaláka zenekar alapítója beszámolt a rendezvényről.

– A gazdag zenei kínálat mellett színházi programokkal, versszínházzal, gyerekelőadásokkal, képzőművészeti kiállításokkal is készülünk. Idén először lép fel a 30Y, a Bohemian Betyars és Müller Péter Sziámi is – taglalta. A hagyományos fesztiválnyitó verskoncert keretében Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák a Kalákával közösen ad különleges műsort Noszvajon, a De La Motte Kastélyban.

A szombat és a vasárnap a gyerekeké lesz. Nekik szóló koncertek, meseelőadások, játszóházak várják őket a délutáni fesztiválprogramokig. Muzsikál majd a Belvárosi Betyárok, a Kolompos, a Kaláka, Gryllus Vilmos. Mesejátékot Écsi Gyöngyi és Danny Bain hoz a gyerekeknek. A kicsik kipróbálhatják mások mellett a bábjáték automatát illetve a Csupa-Csoda interaktív játszóteret is.

Az eseményen idén Halmos Béla emlékkiállítás nyílik születésének 75. évfordulója alkalmából. A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Gárdonyi 100 című tárlata is Kaláka Fesztiválon nyitja meg a kapuit. A Kaláka Fesztivál immáron több mint négy évtizedes múltra tekint vissza. Ebből 32 évig Miskolcon, a Diósgyőri várban, azt követően Eger különböző helyszínein rendezték meg az eseménysorozatot. Két generáció is felnőtt azóta, hogy a Kaláka Fesztivál először otthont adott a népzenének, magyar kultúrának és egyéb kapcsolódó művészeteknek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!