Debrői Gitárnapok

2022.07.12. 09:00

Újra felcsendülnek a gitárok hét végén

F. V. E.

Ötödik alkalommal rendezik meg hét végén a Debrői Gitárnapokat. 
– Célunk a klasszikus gitárzene népszerűsítése. Nemzetközi versenyeken díjazott fiatal magyar művészek ingyenes koncertjeire várjuk az érdeklődőket – mondta el portálunknak Veres Tünde, a programsorozat szervezője. 
Kiemelte, hogy az idei esemény egyik ­különlegessége, hogy Csáki András Liszt Ferenc-díjas gitárművész ingyenes mesterkurzusokat tart szombaton és vasárnap reggel 9-től az aldebrői népházban, ahová mindenkit várnak, aki szeretne belehallgatni az órákba. 
Aldebrőn 15-én és 17-én este 7 órától, Feldebrőn 16-án 19 órakor, és ráadásként aznap még Kerecsenden 16 órakor is lesz előadás. A koncerteket a templomokban rendezik meg, és Aldebrőn a templomkertben is kivetítik a műsort. 
A gitárdallamokon túl fuvolaszó is felcsendül. Ács Dominika, Bögös Dániel, Seres Borbála és Németh Klaudia adnak hangversenyt. A programsorozat népszerűségét bizonyítja, hogy már az előző években is sokan érkeztek az ország különböző részeiből.
 

Címkék#gitár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!