Hímzett falvédők tárlata

2022.09.29. 16:58

Kiállításmegnyitóval kezdődtek el a Felnémeti Szüreti Napok + fotók

Elkezdődött Felnémeten a Szüreti Napok rendezvénysorozat. Ennek kezdő állomása a Feliratos falvédők Felnémetről című kiállítás megnyitója volt csütörtökön az Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnáziumban.

M. H.

Díjakat is adták a megnyitón

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A tárlat a városrész lakóinál őrzött, régi hímzett falvédőkből áll. A megnyitón dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta, Felnémet ugyan Eger része, mégis olyan önálló közösség, amely összetartó, bemutatja hagyományait, értékeit, aktívan tesznek a városrészért.
– Ezek a falvédők nagyanyáink konyhájára, a gyerekkorunkra emlékeztetnek. Nektek ez újdonság, csodáljátok meg őket – szólt az iskola diákjaihoz, majd gratulált a Szüreti Napok szervezőinek, hiszen immár huszonhetedik alkalommal jött létre a rendezvény.

Ezt követően Jeles Teréz, felnémeti természetfestő adta át a Nagy Ernő emlékrajzverseny díjazottjainak az okleveleket. Mint mondta, már negyedszerre emlékeznek meg a városrész festő szülöttjéről.

A legkülönfélébb falvédőket lehet megcsodálni
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap


– A verseny témája a híd volt, s a legszebb műveket a könyvtárban fogjuk kiállítani – tette hozzá. Őt követően Kántor Zsolt, iskolaigazgató nyújtotta át tíz diáknak a Pásztorvölgyi Iskoláért ösztöndíjat.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában