Program

2022.10.08. 07:40

Beatles gyűjtők találkoznak a gombafejűek egri múzeumában

Kulisszatitkok, zenei ritkaságok színesítették a programot.

Sz. Sz. I.

Egy korábbi Beatles-találkozó

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Beatles relikviák gyűjtőit várja egész napos találkozóra szombaton délelőtt tíz órától Egerben a Beatles múzeum, tájékoztatott Peterdi Gábor tulajdonos. 

A program a legendás gombafejűek 1962-es fotóiból, audió- és videófelvételeiből készült összeállítás megtekintésével, meghallgatásával kezdődik, majd megnyílt a gyűjtői találkozó ritkaságok bemutatásával, kötetlen beszélgetéssel folytatódik. Két könyvbemutató is következik közben: Marsi József beszél a 100 Beatles sztori című új kötetéről, illetve Losonczy Zoltán ismerteti a legfontosabb tudnivalókat a RetroSpektív Beatles Kommentár című műve kapcsán. 

Zenei ritkaságok meghallgatása után, az ukrán Szergej Radcsenkó, a liverpooli Beatles múzeum nagykövete The Hamburg Connection című előadását Zoom konferencia révén hallgathatják meg a vendégek. Ezután újra Marsi József veszi át a szót, a Beatles Kódex című könyve alapján érdekességekről beszélt a Beatles Revolver című lemezével kapcsolatban. Az ismertető után az albumot a résztvevők meg is hallgatják.  

 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!