Egri Csillagok Sétánya

2022.10.19. 12:28

Kopcsik Lajos kap csillagot az Egri Csillagok Sétányán

A cukrászmester kapja a posztumusz csillagot.

M. H.

Kopcsik Lajos, mestercukrász (Archív fotó)

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Az Egri Csillagok Sétányán újabb csillagot avatnak – tájékoztatott Karsai-Nagy Zoltán, az Eger Sikeréért Egyesület titkára. A nyolcadik Egri Csillagot Kopcsik Lajos cukrász Oscar-díjas és Venesz-díjas, Guinness-rekorder, világ- és olimpiai bajnok cukrászmester, a Kopcsik Marcipánia névadója tiszteletére avatják. A csillagot pénteken 15 órakor avatják föl.

A sétányon először Kovács Kati énekesnő kapott csillagot, aztán Biros Péter, Madaras Norbert, Pócsik Dénes és Szécsi Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázók. Őket Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze, dr. Ringelhann György, Eger első szabadon választott polgármestere következett. Tavaly  Tordai Teri, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, majd Sike András olimpiai bajnokot díjazták, idén pedig a Széchenyi-díjas dr. Bitskey István akadémikus után most Kopcsik Lajos mestercukrász, Eger díszpolgára csillagát avatják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!