Színházművészet

2023.02.19. 09:45

Bábművészeti workshopot tartanak Egerben

A Harlekin Bábszínház is részt vesz a Színházi Olimpia eseményein

HEOL

Színvonalas előadások várhatók a Harlekin Bbszínházban is

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A 10. Színházi Olimpia eseményein – szerte Magyarországon – a világszínház meghatározó alkotóinak előadásai láthatók: tánc-, báb- és utcaszínházi produkciók, összesen több mint háromszáz esemény várja az érdeklődőket országszerte április 1. és július 1. között – közölte portálunkkal a Harlekin Bábszínház. A programsorozatba első alkalommal a hazai bábszínházi kultúra színe-java is bekapcsolódik, hiszen a 10. Színházi Olimpia keretében valósul meg a Bábművészeti Világtalálkozó, amely a nemzetközi szakmai együttműködést hivatott előmozdítani: 53 külföldi, 57 hazai és 7 határon túli magyar báb- és utcaszínházi társulat előadása, 11 workshop, 3 kiállítás, és 6 alkotói projekt szolgálja a szakmai megújulást, az olimpia szellemiségét.

A megvalósuló programsorozat a hazai bábművészet egészének teremt lehetőséget a nemzetközi „vérkeringésbe” való bekapcsolódásra, bizonyítvány, hogy a magyarországi bábjátszás minden korosztálynak szóló, értékteremtő, időtlen előadóművészeti műfaj.

A Bábművészeti Világtalálkozó egri képviselője, a Harlekin Bábszínház szélesre tárja kapuit az érdeklődők előtt, ahol áprilistól egészen június végéig ország-világ legizgalmasabb, legkülönlegesebb bábszínházi produkciói fordulnak meg: 15 hazai és külföldi előadás, valamint performansz mellett egy nemzetközi bábművészeti workshopot is vendégül lát Eger városa. Részletek hamarosan a Harlekin honlapján és közösségi oldalain!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!