Varázslótanoncok találkoznak

2023.02.12. 21:05

Egy hétéves egri kislány Harry Potter rajongói klubot szervez a könyvtárban

Fiatal kora ellenére annyira céltudatos, hogy nem csak kitalálta, meg is valósítja a rajongó klubot.

F. V. E.

A Harry Potterrel kapcsolatos programok mindig népszerűek

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Egy hétéves egri kislány ötlete alapján Harry Potter Rajongó Gyerek Klub indul a Bródy Sándor Könyvtárban. 

Az első, alapító találkozó február 18-án lesz a gyermekkönyvtárban, 14 órától. 

Volt már rá példa, hogy a Bródy tinizugját varázslótanoncok lepték el, most azonban a fiatalabb korosztályt célozzák meg, és rendszeresen terveznek találkozókat tartani. 

Az ötletgazdát, a hétéves Ferguson Allegrát már rég óta foglalkoztatta az ötlet, hogy szervez egy ilyen klubot, mert nagyon szereti Harry Pottert. Év elején pedig eldöntötte, itt az ideje a megvalósításnak, és azt javasolta, facebookon tegyék közzé az eseményt, tudtuk meg édesanyjától, Adamkó Diánától. 

– Mivel Allegra nagyon szeret olvasni, így rendszeresen járunk a könyvtárba, és január elején, amikor visszavittük a könyveket, megkérdeztük hogy kirakhatnánk-e a Harry Potter Klub poszterünket a könyvtárba. A könyvtáros hölgyek nagyon lelkesek voltak, s azt mondták, hogy akár a könyvtárban is tarthatjuk az eseményt. Ezt az ajánlatot mi nagy örömmel elfogadtuk, így a gyermekkönyvtár lesz a helyszíne a klub alapító találkozójának, és ha ez jól sikerül, akkor szeretnénk minden hónap harmadik szombatján egyet tartani – mondta el portálunknak Adamkó Diána, akitől azt is megtudtuk, a kislány már nagyon készül a találkozóra. 

A bölcsek köve lesz az első téma, a résztvevők készíthetnek majd varázspálcát is. Allegra már gyűjtött össze kvíz kérdéseket, játékokat talált ki, ezekhez készíti a kellékeket. Elsősorban 7-13 éves gyerekeket várnak, de bárki csatlakozhat a klubhoz, aki szereti Harry Pottert vagy meg akar ismerkedni a történetével. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!