Verseny

2023.03.09. 19:11

A gárdonyis diákok remekeltek, ők tudnak a legtöbbet Egerről

Ismét megszervezték a megmérettetést.

M. H.

A Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium csapata nyert

Forrás: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Eger önkormányzata, az Egri Tankerületi Központ és az Egri Dobó István Gimnázium közös szervezésében helyismereti vetélkedőt tartottak a városházán, ahol nyolc iskola tanulói mérték össze városról szerzett tudásukat. A több évtizedes múltra visszatekintő verseny célja, hogy a fiatalok minél jobban megismerjék Egert, a város kultúráját, történelmi hagyományait, emlékhelyeit, emblematikus épületeit.

A szakmai zsűri tagja Berkes Krisztián, az Egri Dobó István Gimnázium intézményvezetője, dr. Petercsák Tivadar, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Történelemtudományi Intézetének nyugalmazott egyetemi tanára, a Magyar Tudományos Akadémia doktora és Újvári Csaba, az Egri Dobó István Gimnázium Történelem munkaközösségének vezetője. Az elnöke pedig Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója volt.

A városi forduló győztese a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium csapata lett. A dobogó második fokán az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Technikum tanulói végeztek, míg a harmadik helyet az Egri Dobó István Gimnázium versenyzői szerezték meg – számolt be róla Eger hivatalos oldala közösségi oldalán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!