Casting

2023.03.14. 14:01

Keresik Dobó Istvánt az egri várban, Bornemissza Gergely is segít

Castingot hirdetett a Dobó István Vármúzeum.

M. H.

Szalainé Király Júlia irodalomtörténész, a Dobó István Vármúzeum Közművelődési és Múzeumpedagógiai Osztályának vezetője

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Keressük Dobó István XXI. századi megformálóját – ebben a témában tartottak sajtótájékoztatót az egri vár mozitermében kedden. Ringert Csaba, a Dobó István Vármúzeum igazgatója elmondta, fontos, hogy a várkapitány karaktere megjelenjen a várban.

– 2013-ban volt utoljára hasonló kezdeményezés. Hamarosan megjelenik a kiírás, április 14-ig lehet jelentkezni, április 22-én tartjuk a válogatást, és várhatóan május 13-án, az emlékhelyek napján lesz az eredményhirdetés – mondta.

Mirkóczki Zita, önkormányzati képviselő volt az, aki a közgyűlés elé terjesztette a gondolatot.

– Akkor támogatták a képviselő társak. Azt szeretnénk, ha minél több rendezvényünkön részt venni Dobó István, tulajdonképpen Eger arca lehetne – tette hozzá.

Szalainé Király Júlia, irodalomtörténész, főmuzeológus elmondta, elvárásuk szerint a jövendő Dobó kapitány legyen karizmatikus, határozott, sugározzon erőt, ismerje az egri vár 16. századi történetét és az Egri csillagok regényt is. A zsűriben helyet kap Kovács István színművész is, aki Bornemissza Gergelyt játszotta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!