Palóc húsvét

2023.04.08. 17:09

A füleki várban ropja a Vidróczki húsvét hétfőjén

Régóta jó kapcsolatban van a mátraalji néptáncegyüttes a felvidéki várossal.

Sz. Sz. I.

A Vidróczki Néptáncegyüttes tavalyi, gyöngyösi fellépése

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A gyöngyösi Vidróczki Néptáncegyüttes a felvidéki Füleken lép fel húsvét hétfőn a XVI. Palóc Húsvét rendezvényén, tájékoztatta portálunkat Ombódi András, az együttes művészeti vezetője.

– Már harmadik éve hívnak bennünket a fülekiek különböző időpontokban fellépni. A kapcsolatunk azonban korábbi, a gyöngyösi Gyöngy Fesztiválon fellépő külföldi csoportokat vittük a városba. Füleken kiváló kulturális élet zajlik. Nívós rendezvényeket tartanak a vár szépen felújított környezetében. Mivel már nincs Gyöngy Fesztivál, ezért bennünket hívnak fellépni a jó kapcsolat miatt, meg nyilván tetszik is az ottaniaknak a Vidróczki műsora. Idén válogatást adunk elő az együttes repertoárjából, a magyar nyelvterület hagyományos néptáncaiból készült koreográfiákból áll a program a vár szabadtéri színpadán – részletezte Ombódi András.

A tervek szerint a gyöngyösi táncosok április 10-én két előadáson is színpadra lépnek, délelőtt 11 órakor, majd 14 óra 30 perckor.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!