Összművészeti Minősítő Fesztivál

2023.04.19. 13:41

Ifjú tehetségek mutatkoznak be Egerben

Több mint nyolcszázan lépnek fel a fesztiválon.

M. H.

A néptáncosok hétfőn kezdtek

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház szervezésében a hagyományokat folytatva harmincadik alkalommal vette kezdetét a Miénk a tér Összművészeti Minősítő Fesztivál. Az április 17-től 21-ig tartó versenyhéten több mint nyolcszáz tehetséges tanuló mutatkozik be a Forrás színpadán néptánc, népzene, tánc, komolyzene, könnyűzene és színház kategóriákban. Hétfőn néptánc és népzene, kedden tánc, szerdán könnyűzene, csütörtökön komolyzene, pénteken pedig színház kategóriában lépnek fel a fiatalok. Kezdetben egynaposnak és csak általános iskolások számára hirdették meg a versenyt, később már középiskolások is jelentkezhettek. A diákok általuk szeretett és művelt műfajokban mutatkozhatnak be.

Egyéni és csoportos kategóriákban arany, ezüst illetve bronz minősítést szerezhetnek az előadók. A produkciókat szakértő zsűri értékeli, a végén a legjobbaknak fellépési lehetőséget kapnak április 23-án 17 órától a megyei versenyt lezáró gálaesten, melynek helyszíne a Bartakovics Béla Közösségi Ház.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!