Filmművészet

2023.04.09. 17:04

Oscar díjas bálnát szinkronizált Mészáros Máté, aki korábban Egerben játszott + videó

Ha valaki eszik, főleg, ha zabál, azt igen nehéz hangban megjeleníteni, de A bálna című film főszereplőjét szinkronizálva ennek a feladatnak is megfelelt a Jászai-díjas színész, Mészáros Máté, meséli el egy videóban. Brendan Fraser, akinek a magyar hangját kölcsönözte, azóta Oscar-díjat kapott.

Brendan Fraser amerikai színész kezében a legjobb férfi fõszereplõnek járó elismeréssel az Oscar-gálán

Forrás: MTI/EPA/Caroline Brahman

Maga a szinkronrendező kérte fel a feladatra, ami már önmagában ritka és megtisztelő, nyilatkozta a színész. Sejtette, hogy ez egy szép feladat lesz - mesélte a videóban Mészáros Máté. Őt jól ismerhetik az egriek, hiszen korábban a Gárdonyi Géza Színház népszerű művésze volt. Azóta pedig olyan remek filmekben is láthattuk, mint például a Nyugati nyaralás. 

Brendan Fraser munkásságában ez az alakítás egy mérföldkő Mészáros Máté szerint is. - Ez egy olyan alakítás, amit nem lehet elfelejteni! - mondta. Nemcsak a szerep megformálása, de a szinkron sem lehetett egyszerű feladat, hiszen az evészavaros, és emiatt bálna méretűre hízott férfi undorodott magától, a saját hájas testétől, és ezt el kellett játszani - magyar hanggal is. 

Mészáros Máténak egyébként igaza lett, mikor azt jósolta, hogy ez a film nagy durranás lesz. Hiszen a csaknem 300 kilósra hízott férfit, a bálnát játszó 54 éves Frasert idén a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjjal jutalmazták Los Angelesben.    

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!