Előadások

2023.05.05. 10:28

Az élet egy csoda - fontos üzenettel érkezett Egerbe Bagdy Emőke

Prof. Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus előadását, illetve Grecsó Krisztián József Attila-díjas magyar költő, író és dalszerző Lányos apa című könyvének irodalmi estjét hallgathatták meg az érdeklődők az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen tartott Szíverősítő konferencián.

HEOL

Bagdy Emőke az élet értelméről tartott előadást az EKKÉ-n

Forrás: Líceum Televízió/Facebook

Grecsó Krisztián az irodalom és a történetek szerepéről, a családi történetek szerepéről, a családi emlékezetről és a múlt felfedezéséről beszélt egri előadásában, amelyet a Líceum TV tett közzé Facebook-oldalán.

− Hogy miért fontos? Nem azért, mert adósok vagyunk a múltnak. − fejtette ki az író − A múlt sokkal erősebben determinál minket és befolyásol, alakítja mindennapjainkat és a sorsunkat, mint mi azt gondolnánk. Tehát, ha nem vagyunk vele tisztában, hogy mi irányít és mi befolyások bennünket, akkor azzal sem vagyunk tisztában, hogy milyen motivációink vannak, vagyis mit miért csinálunk, kinek a vágyait teljesítjük be éppen.

Prof. dr. Bagdy Emőke az élet rendeltetéséről kérdezte a hallgatóságot, így például arról, hogy a kapott élettel mihez kezdünk. A szakember felhívta a figyelmet arra, hogy az élet egy csoda, rendeltetéseit el kell fogadnunk, meg kell értenünk.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!