Aukció

2023.05.02. 21:54

A mezőszemerei Kossuth-díjas festménye százezrekkel segíthet a hajléktalanoknak

Hajléktalanokat, lakhatási szegénységgel küszködő családokat lehet támogatni egy akció keretében.

T. B.

Bukta Imre képére is lehet licitálni

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

A tíz éves budapesti Utcáról Lakásba! Egyesület aukciót indított annak érdekében, hogy folytatni tudják otthonteremtő munkájukat. Számos művész, köztük Kossuth-díjasok is fölajánlották alkotásaikat a jótékony célra. A Könyvhajlék árverést és kiállítást május 13-án a Fugában (1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.) tartják meg.

Az aukció legmagasabb, 430 ezer forintos kikiáltási árú darabja a friss Kossuth-díjas, mezőszemerei Bukta Imre alkotása. Az Öreg rocker pillangóval című kép idén készült, a művész papír alapra tempera, akvarell, tus, grafit, színes ceruza technikát is alkalmazott.

Az egyesület szerint az otthontalanság az egyik legnagyobb kirekesztés, ami ma egy embert érhet. Ők azt a feladatot vállalták fel, hogy egyre több embernek, családnak biztosítsanak lehetőséget arra, hogy saját otthonba költözve visszatérjenek a társadalomba. Most már több, mint száz bérlőjük van, és mellettük több száz Ukrajnából menekülő embernek is segítettek, elsősorban albérlet támogatással.

Munkájuknak fontos része a szemléletformálás is, támogatói aukciókat, koncertet, előadást is szerveznek. A felajánlások kiállást jelentenek a hajléktalan, valamint lakásszegénységben élő emberek társadalmi befogadása mellett is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!